Cappucciono – STRONG

Цена155€

Модел P1 155€
Модел P3 191€
Модел P4 191€
Отвор P1 191€
Отвор P3 227€
Отвор P4 227€
Р1/Р1 двокрилна врата 310€
Р3/Р3 двокрилна врата 310€
Р4/Р1 двокрилна врата 310€
Модел P1

Вратно крило

 • Универзално (лево/десно)
 • Се испорачува со вградена магнетна брава
 • Горната и долната страна заштитени се со водоотпорен премаз
 • Рамно сечено со дебелина од 38 mm завршно кантирано со АВЅ лента
 • Рамка изработена од влагоотпорнен MRMDF, со дебелина од 40 mm
 • Облога изработена од HDF плоча со дебелина од 3 mm
 • Обложено со CPL ламинатна фолија
 • Крило исполнето со екструдирана иверка

Довратник

 • Два вида на штелувачки дел за дебелина на ѕид од 13 до 29 сm и за потесни ѕидови од 8 до 13 сm (можност за проширување преку 29 сm со доплата)
 • Изработен од MDF со дебелина од 35 mm
 • Опшивни лајсни од MDF со ширина од 80 mm
 • Штелувачки дел на довратникот за дебелина од 6 mm
 • Обложен со CPL ламинатна фолија
 • Се испорачува со три проодни самоподмачкувачки бродски шарки и подготвителен отвор за магнетниот прифатник

Димензије

Пресек на каса и вратно крило

е материјал кој се изработува од мрежа од импрегнирани влакна со смола, во континуиран процес на пресување. Резултатот е високо отпорен материјал кој се одликува првенствено со отпорност на гребење, абење, цигари, сончево влијание и основна домашна хемија.

Бродска шарка

проодна, самоподмачкувачка шарка со топчести лежишта со голема носивост. На сите модели на врати се вградуваат по 3 шарки.

Магнетна брава AGB

со минималистички дизајн, овозможува прецизно и безшумно затворање. Јазиче од полиамиди и магнети. Челна плоча изработена од никел.

Димензии на вратите:

еднокрилна ширина: 70, 80, 90, 100 см
еднокрилна ширина нестандардни: 76, 86, 96 см
двокрилна ширина: 120, 140, 160, 180 см
висина: 203 см
надсветло: 237 см
лизгачка ширина: 70, 80, 90 см
лизгачка висина: 203 см од готов под

Екструдирана иверка

Екструдираната иверка е плоча со цилиндрични отвори, направена од специјално ориентирани влакна за да се постигне максимална цврстина. Претставува идеален однос на тежината и цврстината. Покрај тоа овозможува дополнителна топлина и звучна изолација.

Влагоотпорна рамка

Направена од MDF со водоотпорни смоли кои му даваат поголем степен на отпорност на влага, а при што не влијаат на механичките карактеристики на MDF.

ТАБЕЛА ЗА ДИМЕНЗИИ

Пресек на каса и вратно крило

 1. Вратно крило, универзално (лево/десно), рамно сечено, со дебелина од 38 mm, завршно кантирано со ABS кант лента
 2. Облога на вратното крило – HDF со дебелнина од 6 mm
 3. Двојна внатрешна рамка од MDF, со дебелина од 50 mm
 4. MDF довратник со дебелина од 35 mm
 5. MDF штелувачки дел на довратникот со дебелина од 6 mm – можност за проширување на довратникот од 8-13 cm и од 13-29 cm.
 6. MDF лајсни за опшивање, первази, со ширина од 80 mm