Премиум Даб - SOLID

Топлината на тонот на дрвото и природната релјефна структура на Премиум Дабот совршено го отсликуваат волшепството на традиционалниот ентериер. Текстурата и декорот осмислени се така да со ненаметливите детали ја имитираат структурата на вистинското дрво. Премиум Дабот е идеален за сите Вас кои сакате допир на природата во својот дом.

Цена135€

Модел P1 135€
Модел P3 171€
Модел P4 171€
P1со надсветло 171€
P3 со надсветло 207€
P4 со надсветло 207€
P1/P1 двокрилна 270€
P3/P3 двокрилна 270€
P4/P1 двокрилна 270€
Модел P1

Вратно крило

 • Универзално (лево/десно)
 • Се испорачува со вградена магнетна брава
 • Горната и долната страна заштитени се со водоотпорен премаз
 • Рамно сечено со дебелина од 38 mm завршно кантирано со АВЅ лента
 • Рамка изработена од MDF, со дебелина од 40 mm
 • Облога изработена од HDF плоча со дебелина од 3 mm
 • Обложено со CPL ламинатна фолија
 • Крило исполнето со натрон саќе

Довратник

 • Два вида на штелувачки дел за дебелина на ѕид од 13 до 29 сm и за потесни ѕидови од 8 до 13 сm (можност за проширување преку 29 сm со доплата)
 • Изработен од MDF со дебелина од 35 mm
 • Опшивни лајсни од MDF со ширина од 80 mm
 • Штелувачки дел на довратникот за дебелина од 6 mm
 • Обложен со CPL ламинатна фолија
 • Се испорачува со три проодни самоподмачкувачки бродски шарки и подготвителен отвор за магнетниот прифатник

Димензије

Пресек на каса и вратно крило

е материјал кој се изработува од мрежа од импрегнирани влакна со смола, во континуиран процес на пресување. Резултатот е високо отпорен материјал кој се одликува првенствено со отпорност на гребење, абење, цигари, сончево влијание и основна домашна хемија.

Бродска шарка

проодна, самоподмачкувачка шарка со топчести лежишта со голема носивост. На сите модели на врати се вградуваат по 3 шарки.

Магнетна брава AGB

со минималистички дизајн, овозможува прецизно и безшумно затворање. Јазиче од полиамиди и магнети. Челна плоча изработена од никел.

Димензии на вратите:

еднокрилна ширина: 70, 80, 90, 100 см
еднокрилна ширина нестандардни: 76, 86, 96 см
двокрилна ширина: 120, 140, 160, 180 см
висина: 203 см
надсветло: 237 см
лизгачка ширина: 70, 80, 90 см
лизгачка висина: 203 см од готов под

ТАБЕЛА ЗА ДИМЕНЗИИ

Пресек на каса и вратно крило

 1. Вратно крило, универзално (лево/десно), рамно сечено, со дебелина од 38 mm, завршно кантирано со ABS кант лента
 2. Облога на вратното крило – HDF со дебелнина од 6 mm
 3. Двојна внатрешна рамка од MDF, со дебелина од 50 mm
 4. MDF довратник со дебелина од 35 mm
 5. MDF штелувачки дел на довратникот со дебелина од 6 mm – можност за проширување на довратникот од 8-13 cm и од 13-29 cm.
 6. MDF лајсни за опшивање, первази, со ширина од 80 mm